El periodista català i director de VilaWeb, Vicent Partal farà una xerrada a la Universitat de Stanford (Califòrnia, Estats Units) el proper 23 de gener. La xerrada, que porta el títol ‘Europa: entre el Brexit i la revolta global 2019’, l’organitza el departament d’estudis ibèrics de la facultat californiana.

Brexit canviarà per sempre la manera d’entendre la Unió Europea. Però el comiat del Regne Unit amaga una realitat més complexa. No és un malestar aïllat. En molts estats, l’auge de l’autoritarisme i les conseqüències de la crisi econòmica generen tensions importants.

En alguns casos, com a França o Catalunya, aquestes tensions s’han unit a l’onada de protestes que el món ha vist al segon semestre del 2019.

Partal, que és president del Consell d’Administració del Centre Europeu de Periodisme, té una llarga trajectòria als mitjans de comunicació. A més ha guanyat diversos premis, entre els quals el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme 1999, el Premi Nacional d’Internet de Catalunya el 2000 i el Premi Nacional de Periodisme el 2004. Ha publicat diversos llibres sobre Europa, Catalunya i periodisme.