Font: Generalitat de Catalunya

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha finalitzat la seva estada al Japó assegurant que “la internacionalització de la nostra cultura té un dels punts forts en aquest país”. Ho ha dit després de participar en actes culturals catalans com ara la gira que està fent l’OBC i l’exposició itinerant del Museu Nacional d’Art de Catalunya The city of Artistic Miracles.

Durant l’estada, l’expedició catalana ha pogut conèixer de primera mà experiències culturals japoneses. És el cas del MORI Building Digital Art Team Lab Borderless, que és un centre molt avançat en l’àmbit de la cultura digital i les arts visuals, o el National Art Centre de Tòquio, que és bon exemple dels museus que, sense tenir una col·lecció pròpia, acullen destacades exposicions procedents de molts llocs del món.

Fruit d’aquestes visites, Vilallonga ha dit que “hem pogut arribar ja a diversos compromisos de col·laboració mútua que ara podrem començar a tirar endavant”, destaca Vilallonga. Com també en l’ensenyament el català a les universitats asiàtiques. “Tenim la voluntat d’ampliar les traduccions, tant d’autors catalans al japonès com d’autors japonesos al català”, ha reconegut la consellera després de reunir-se amb representants de la Hosei University de Tòquio.

En el viatge oficial al Japó, Vilallonga va aplegar-se amb representants del Casal Català de Tòquio. “Hem intensificat la col·laboració i la complicitat amb els catalans que viuen al Japó i que tenen la voluntat de fer cada cop més presents les nostres tradicions i els nostres referents culturals”, ha explicat la consellera. Aquests dies, l’expedició catalana ha participat en diversos actes de la gira que el FC Barcelona ha fet al Japó.