Foto: Viquidèdia

Del 6 al 13 de novembre tindrà lloc una nova edició -la setena- de la Viquimarató de la Llengua Catalana. Per primera vegada hi participaran els set territoris (tots) on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

El fil conductor serà els lingüistes catalans. Diversos voluntaris ampliaran les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans que s’hagin dedicat a la llengua catalana, inclosos catalanòfils d’arreu del món. Alhora es proposa la creació d’articles nous, per als lingüistes que no hi figuren, i la traducció de continguts existents a diferents llengües.

A causa de la pandèmia, la Viquimarató es desenvoluparà en línia i, a més, es modificarà la durada per passar de la Nit Digital d’anteriors edicions a una setmana sencera d’activitat a la xarxa, que es donarà a conèixer amb l’etiqueta #ViquiLlengua7x7.

L’esdeveniment és gratuït, però cal apuntar-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a [email protected] Si l’usuari ja té un compte a la Viquipèdia, es pot inscriure directament a la pàgina.

La Viquimarató està organitzada per Amical Wikimedia, els governs català, balear, valencià i andorrà, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i l’Institut Ramon Llull.