Font: Casal Català del Yucatán

El Casal Català del Yucatán (Mèxic) farà aquest dijous 13 de juny (19.30 horas) la segona sessió del cicle de documentals Lliures: cultura libre y autogestión. Aquest cicle té continuïtat del projecte que l’associació catalana va iniciar l’any 2017 sobre política i moviments socials. Les sessions són gratuïtes i oberta a tothom.

Adela Vázquez, col·laboradora en la gestió de les activitats culturals i dinàmiques participatives del Casal Català del Yucatán, assegura a Exterior.cat que “aquest cicle de documentals pretén ser un espai obert de debat on els assistents posen sobre la taula altres aspectes que es deriven com ara l’activisme i l’art”. En els cicles que promou el Casal Català del Yucatán el perfil dels assistents és de gent jove, socis i simpatitzants de l’associació.

“A Catalunya hi ha moltes pràctiques pioneres i al Yucatán estem posant sobre la taula les qüestions que platengen els documentals. Casos que mereixen abordar-los des d’un esperit crític i coneixent diferents arguments que es plantegen durant les sessions”, diu Vázquez. El cicle té lloc els dijous al vespre i s’allargarà fins a finals de juny. “El debat que va sorgir entre els assistents de la primera sessió va ser molt interessant, concorreguda i crítica. I aquest és el que acaba sent el més important”, reconeix Vázquez.

L’associació té previst donar continuïtat al format de cicles de debat entre els assistents. Segons avança la col·laboradora del Casal Català del Yucatán “aviat s’obrirà un espai per a tallers que donin continuïtat a la temàtica de la cultura lliure i als drets d’autor vinculats a noves tecnologies. Hi ha molta gent jove que està molt interessada i respondrem a les inquietuds dels nostres associats”. Aquest cicle es durà a terme després de l’estiu.

Aquestes sessions es fan a l’aire lliure aprofitant el bon temps i, a més, l’associació ofereix el servei de piscina a l’aire lliure que disposa el Casal al Yucatán.