Qualsevol persona arreu del món pot navegar per Internet i amb total normalitat, estigui on estigui, consultar pàgines web en català i amb .CAT. Aquest és el símbol que representa la llengua i la cultura de tots els països catalans a Internet, una manera de fer i de ser, uns territoris amb una llengua i cultura pròpies. L’oportunitat que ens dona Internet és una autopista per viatjar pel món i formar-ne part. És la manera d’expandir el concepte .CAT i donar-nos a conèixer globalment. El domini és la nostra carta de presentació a l’exterior, ens diu qui som, com som i com volem ser.

Avui en dia el .CAT ha esdevingut una referència a casa nostra. De fet, a hores d’ara, va més enllà d’un simple domini. Diuen que el Barça és més que un Club. El mateix passa amb el .CAT: és molt més que un domini i que una simple denominació a Internet. Sens dubte, és un actiu més del nostre inventari d’identitat, com ho són la nostra història, la nostra cultura, la nostra llengua, o les quatre barres.

Enguany, el Premi Internacional Catalunya, una de les distincions més prestigioses que es coneixen a Catalunya, ha estat atorgat a Vinton Cerf, un dels pares d’Internet i persona clau que va facilitar l’aprovació del .CAT.

Des de la Fundació seguirem treballant per accelerar la transició digital en els territoris de parla catalana, posicionant-nos com a comunitat cultural digital, activa i pionera al món.

La globalització no elimina les singularitats, si aquestes s’adapten i aprofiten la potència de la Xarxa. Som Locals però som Globals. Som .CAT!

Carles Salvadó és president de la Fundació PuntCat.