La més sincera enhorabona per aquest nou projecte que heu posat en marxa i que contribueix a explicar i visibilitzar l’acció exterior de Catalunya. Exterior.cat és la constatació que l’acció exterior no la fan només els governs, com el nostre, sinó el conjunt del país. Per això vull agrair la valentia i el coratge que vau demostrar ara fa un any quan vau decidir tirar endavant aquest nou mitjà digital.

Com sabeu, el país viu un moment extraordinàriament complex i greu. L’estat espanyol ha condemnat a 100 anys de presó líders polítics i socials per haver escoltat la ciutadania que reclama decidir el futur polític del país.

Mig Govern és a presó i l’altre mig a l’exili. I és precisament l’exili el que ens ha destapat dues cares d’una mateixa realitat. La cara de la justícia europea, amb Carles Puigdemont i Toni Comín exercint amb normalitat d’eurodiputats, i la creu de la venjança espanyola, amb els líders independentistes empresonats i Oriol Junqueras apartat de l’Eurocambra.

Per això crec que en moments convulsos com aquest és quan es fa més evident que mai que el país necessita mitjans de comunicació rigorosos, plurals i crítics. Mitjans que defensin els valors que ens defineixen com a poble: la democràcia, la justícia i la no-violència.

Us felicito per la feina feta i us desitjo molts èxits. Estic convençut que els tindreu. Perquè us avala una trajectòria de constància, esforç i professionalitat.

Endavant!

Quim Torra i Pla és President de la Generalitat de Catalunya