La trobada entre els governs de Catalunya i Gal·les ha tingut lloc a Brussel·les [Foto: Govern]

Els governs de Catalunya i Gal·les avancen cap a la signatura d’un acord col·laboració entre amdós governs a través d’un  memoràndum que servirà per ampliar els àmbits de col·laboració entre tots dos executius. Així es desprèn de la trobada que aquesta setmana ha tingut lloc a Brussel·les entre el delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, i la delegada adjunta del Govern davant la UE, Laura Rius, amb Derek Vaughan, representant del Govern de Gal·les davant la Unió Europea; i Eleanor Vaughan, directora de l’oficina de Gal·les a Brussel·les i de la Xarxa Europea del Govern de Gal·les.

Els representants d’ambdós Governs han tractat diversos temes d’interès comú, de cara a l’adopció propera d’un acord de col·laboració entre Catalunya i Gal·les. Aquest memoràndum servirà per ampliar els àmbits de col·laboració entre tots dos executius.

D’altra banda, el delegat ha traslladat a la comitiva gal·lesa les prioritats de la Delegació i els seus principals àmbits de treball. Justament en àrees com la transformació tecnològica i la transformació feminista ambdós governs ja compten amb diverses vies de col·laboració i intercanvi d’informació i bones pràctiques.

Dos territoris en constant col·laboració

El Govern i Gal·les ja participen conjuntament en diversos àmbits d’interès comú, com és el cas de l’aliança internacional DETA (Disruptive and Emerging Technology Alliance), liderada per Catalunya. Aquesta iniciativa, a què Gal·les s’ha unit recentment, agrupa una dotzena de governs que representen alguns dels principals hubs tecnològics del món. DETA està oberta a governs de regions i estats d’arreu que mostrin un clar compromís amb els valors democràtics, els drets humans i la diversitat cultural i lingüística.

Quant a les polítiques del Govern encaminades a garantir la igualtat i ampliar drets de les dones, els representants de Gal·les han mostrat interès, entre d’altres polítiques pioneres del Govern en la matèria, per iniciatives com “La meva regla, les meves regles”. Aquesta campanya, liderada pel Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern, i consistent en el lliurament de productes menstruals gratuïts i reutilitzables, ha atret també l’interès de governs a nivell global.

El mes de febrer, representants del govern gal·les ja van viatjar a Barcelona per desenvolupar àrees prioritàries d’interès comú, com la política lingüística, la innovació digital i l’aposta pels semiconductors. Ambdós governs tenen previst firmar l’acord de col·laboració en els propers mesos.

Francesc Claret: “Gal·les és una gran oportunitat per a Catalunya”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram