Els autors catalans Irene Solà i Joan Benesiu han estat dos dels nominats al Premi de Literatura de la Unió Europea (EUPL), un fet que ha reactivat l’interès per la seva obra i que ha provocat algun moviments nous pel que fa a la venda de drets. Els guanyadors de l’edició EUPL 2020 se sabran el proper 19 de maig de 2020.

’Canto jo i la muntanya balla’, d’Irene Solà, ja ha estat venuda a diversos idiomes: en castellà, a l’igual que en català, el publica l’editorial Anagrama; en llengua anglesa, Graywolf Press (USA) i Granta (UK); Seuil pel que fa al francès; Blackie Edizioni per l’italià.

Després de l’aparició a la “shortlist” del premi, l’obra ha despertat l’interès de tres editorials més: Tri Publishing Centre (macedoni), Vuković & Runjić (croat) i Magveto (hongarès), que ja n’han adquirit els drets.

Pel que fa ’Serem Atlàntida’, de Joan Benesiu –recentment ha estat reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona de novel·la en català–, ja s’ha venut a Perseus Books (Búlgar) i es troba en procés de negociació per l’adquisició dels drets al macedoni.

El Premi de Literatura de la Unió Europea (EUPL) reconeix escriptors emergents de ficció de tota Europa. El premi inclou 41 països que formen part del programa Europa Creativa: una iniciativa que pretén reforçar els sectors culturals i creatius del continent. L’EUPL es va llançar el 2009 i, des d’aleshores, va reconèixer 122 autors guanyadors a través d’11 edicions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram