Xavi O’Callaghan ha liderat la marca Barça des de l’oficina de Nova York, als Estats Units [Foto: FC Barcelona]

El DIPLOCAT ha renovat el Consell Consultiu, l’òrgan assessor de l’entitat, format per persones de reconegut prestigi i trajectòria internacional. Així, ha incorporat cinc nous membres: Nick J. Cull, Josep-Antoni Garí, Xavier O’Callaghan, Dolors Ribalta i Anna N. Schlegel.

Nick J. Cull és catedràtic de Diplomàcia Pública i director del Programa de Màster en Diplomàcia Pública a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC);  Josep-Antoni Garí, és assessor sènior de Desenvolupament Sostenible al Programa de Desenvolupament de Nacions Unides;  Xavier O’Callaghan, és mànager de Gestió de les Seccions d’handbol, futbol sala i hoquei patins del FC Barcelona; Dolors Ribalta és exjugadora del RCD Espanyol i de la selecció catalana de futbol i mestra especialista en Educació Física; i Anna N. Schlegel, vicepresidenta de Producte, Internacional i Globalització a Procore Technologies i dona més influent del món en tecnologia 2020 per la revista Analytics Insight.

El Consell Consultiu de DIPLOCAT es va impulsar el 2016 i el formen 26 persones. Els seus integrants tenen un mandat de quatre anys renovables. La propera sessió de DIPLOCAT tindrà lloc abans d’acabar l’any.

“Motor de reputació i diàleg internacional”, diu la consellera

La nova consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s’ha estrenat en la sessió del DIPLOCAT, qui ha aprovat la renovació del Consell Consultiu i ha fet balanç d’actuació del 2020. Alsina ha destacat “la pluralitat i la transversalitat” del DIPLOCAT com a dos dels grans valors.

També s’ha referit al procés de modificació dels Estatuts de l’entitat, que properament iniciaran la tramitació interna a nivell de Generalitat. La consellera ha finalitzat lloant la tasca de DIPLOCAT, que ha descrit com a “motor de reputació i diàleg internacional”.

El ple de DIPLOCAT també ha aprovat el balanç de gestió i els comptes de l’entitat corresponents a l’any passat. La secretària general, Laura Foraster ha destacat “la quantitat i la qualitat de la feina feta en un any extremadament complicat pels efectes de la pandèmia”.

Foraster ha llistat algunes de les actuacions dutes a terme, com ara les eines de monitoratge de la presència de Catalunya en mitjans de comunicació internacionals i xarxes socials; els cicles de debats digitals; la campanya #BooksAndRoses o el programa de beques per ampliar estudis a l’estranger o les diferents publicacions digitals, aplegades a la nova col·lecció Àgora DIPLOCAT.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram