Foto: Pony Pisador

Aquest dissabte 16 d’octubre, Pony Pisador és la formació convidada en la segona sessió del festival Catalan Sounds, que pretén per internacionalitzar la música catalana i apropar-la al públic de l’Amèrica Llatina i els Estats Units. L’actuació en format acústic es podrà seguir en streaming a través de la pàgina de Youtube del departament d’Acció Exterior i Govern Obert. El concert es podran seguir simultàniament a Catalunya (19 hores), l’Argentina (14 hores), els Estats Units (13 hores, hora de Washington DC) i Mèxic (12 hores). Per assistir als concerts caldrà registrar-se prèviament al portal web del festival.

Pony Pisador és una formació on destaca l’aposta per la música tradicional celta i les cançons marineres. Barreja músiques tradicionals d’arreu del món amb un estil viu i desenfadat, però treballat amb cura. Contagien el seu bon humor en els seus directes. L’integren Adrià Vila (mandolina i bodhran), Guillem Codern (banjo i harmònica), Miquel Pérez (fiddle i percussió), Martí Selga (flauta de bec, whistle i contrabaix), Ramon Anglada (guitarra i acordeó), Enric Soler (contrabaixista) i Oriol Pujol (piano). Exterior.cat -mitjà oficial del festival- conversa amb Adrià Vila, qui capitaneja Pony Pisador.

Què suposa per formar part del cartell del Catalan Sound?
És una iniciativa increïble: fer xarxa i crear lligams és magnífic. Tenir l’oportunitat d’oferir la nostra música per aquells que viuen a l’altre costat de l’Atlàntic, ens fa molta il·lusió. Fins i tot, ho fem amb un punt de nervis. És per streaming en un lloc emblemàtic com l’antiga fàbrica Damm, en un format que no hem fet mai.

Tot i ser per streaming, no és la primera vegada que actueu per un públic lluny de Catalunya?
Així és. Abans de la pandèmia vam fer una gira pels Estats Units i el Canadà aprofitant l’actuació en un festival a Michigan. Ens agrada l’aventura i viatjar. I vam actuar en diverses ciutats, des de Nova York a Toronto. Ja ho havíem fet en altres països quan vam actuar a Eurofolk Festival (Alemanya), el Harwich Shanty Festival i el Falmouth Sea Shanty (Regne Unit) o el Rotterdam Shany Fest (Països Baixos).

“El grup va néixer per l’atracció i la passió per la música irlandesa, una essència que ha anat evolucionant”

Què oferireu en aquest concert?
Forma part de la gira del tercer àlbum, Jaja Salu2, que com a curiositat és el primer disc íntegrament en català i que presentem més enllà de Catalunya. Té la novetat que per aquesta gira hem incorporat nous integrants a la banda, que ens ha permès eixamplar la nostra proposta en format més gran. Amb ells, el directe té més cos i més força.

 

Com va néixer Pony Pisador?
Deu fer deu anys enrere quan amb el guitarrista Ramon Anglada -amb qui he compartit tota una vida junts- ens va atrapar la música de la banda sonora de les pel·lícules d’El senyor dels anells. D’aquí ve el nom d’El Pony Pisador, que és la taverna on es reuneixen els hòbbits per beure cervesa i ballar. Després vam anar indagant i vam anar descobrint la música celta.

Com ha evolucionat el grup en aquest tercer àlbum després dels dos primers Yarr’s y Trons! i ‘Matricular una galera’?
El grup va néixer per l’atracció i la passió per la música irlandesa, una essència que ha anat evolucionant. Durant aquest camí hi ha hagut intents fallits i s’hi ha anat sumant músics que han acabat configurant el Pony que coneixem avui. Molts de nosaltres hem après els instruments durant aquest camí.

Jaja Salu2 es va elaborar durant el confinament. Un temps en el qual el grup va promoure divendres iniciatives a través de les xarxes.
Va ser un temps que sense poder tenir el contacte directe amb el públic volíem mantenir-nos actius. Així va ser com vam organitzar concursos de tota mena: de dibuix, de mems, d’acudits,… No és la primera vegada. Fa uns anys, vam escollir per votació a Facebook el nom del disc que va acabar titulant-se Matricular una galera, però el nom de Jaja Salu2 ens va quedar pendent.

Abans que acabi aquest any és previst treure un nou treball.
Sí, serà el 12 de novembre. L’estem acabant d’enllestir després d’una quarantena de bolos aquest estiu. No puc desvetllar-te el títol, però està dedicat als ‘shanties’, on la música a cappella tindrà molta presència. Tindrà molta temàtica marinera i amb un gran pes de la fònica vocal. També hi haurà fusions entre ritmes musicals (reggae i funky), amb cançons majoritàriament en anglès i un parell en català. Cada setmana anem descobrint alguns d’aquests temes que esperem que agradin.

La música catalana més actual arriba a les Amèriques amb el festival 'Catalan Sounds'
Roba Estesa: "Ens ve molt de gust obrir el festival Catalan Sounds"
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram