Josep Puigbert deixarà la direcció de la Casa de la Generalitat a Perpinyà [Foto: cedida]

Josep Puigbert ha anunciat que, dilluns 31 de gener, posarà punt i final a la seva etapa com a director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà després de 7 anys. L’any 2014 Puigbert va rellevar Joan Gaubí al capdavant de la seu del govern català a la capital del Rosselló.

“Han estat més de set anys de feina intensa i apassionada, que ha tingut molts moments gratificants i estimulants en l’àmbit professional i personal, i que m’ha permès viure i participar en un període excepcional per la història del nostre país”, ha assegurat en una carta titulada ‘Fins aviat / À bientôt’.

“Viure Catalunya des del Nord ha estat un privilegi. Espero poder seguir trobant-nos en el camí”, així s’ha acomiadat després de 7 anys

D’aquests 7 anys, Puigbert subratlla que “ha estat un temps de moltes esperances, dificultats i patiment, però que ha valgut molt la pena viure’l”, tenint en compte l’etapa convulsa de l’1-O. Així, destaca “els preparatius del referèndum de l’1-O des de la Catalunya Nord; la rebuda al president Puigdemont i als consellers de l’exili o la compareixença conjunta a la Casa de la Generalitat dels presidents Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra per denunciar la persecució judicial”.

Així, Puigbert remarca que en aquest temps ha “situat la Casa de la Generalitat en el lloc institucional que li pertoca”. La seva gestió ha consistir en impulsar les relacions, els intercanvis i els projectes de cooperació. “Viure Catalunya des del Nord ha estat un privilegi. Espero poder seguir trobant-nos en el camí”, ha reblat.

Entre el periodisme i la política

Josep Puigbert i Punset (Figueres, 1964) és Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir com a periodista al diari El Punt, a SER-Empordà, a més de col·laborar en altres mitjans. Ha escrit els llibres ‘Què pensa Santi Vila?’ i ‘Què pensa l’alcalde Santi Vila?’. Va ser cap de gabinet a l’alcaldia de Figueres i assessor de comunicació a la Diputació de Girona. També ha col·laborat en diferents ONG’s, principalment a ACAPS a on va presidir la secció de l’Alt Empordà.

Puigbert -de l’òrbita de Junts- ha estat el cinquè director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Anteriorment van ser Maryse Olivé (2003-2004), Enric Pujol (2004-2005), Jordi Fernández-Cuadrench (2005-2010) i Joan Gaubí (2011-2014).

El càrrec de director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà depèn del departament de Presidència, ara a mans d’ERC. El més ben posicionat a rellevar Puigbert és l’historiador Alfons Quera, qui va ser alcalde d’Agullana (Alt Empordà), diputat al Parlament de Catalunya per ERC durant dues legislatures i director del Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera.

Josep Puigbert: "Perpinyà sempre ha estat un punt estratègic per a Catalunya"
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram