Font: University of Oregon

La University of Oregon, amb el badaloní Xavi López al cos tècnic, s’ha classificat per disputar la fase final de la Lliga Universitària dels Estats Units (NCAA). Les Ducks s’han proclamat campiones de l’Elit-8 de la seva conferència després de superar Mississipi State (84-88) amb un triple decisiu de l’espanyola Maite Cazorla a 35 segons per acabar el partit. És el primer català que aconsegueix aquesta fita.

Xavi López (Badalona, 1983) forma part del cos tècnic de la University of Oregon des de fa sis anys i és la mà dreta de l’entrenador Kelly Graves. En una entrevista a Exterior.cat, el gener passat, López assegurava que “volem ser a la final four de l’NCAA i guanyar-la”. Després del partit davant Mississipi State, Graves ha reconegut que “ha estat increïble, fer-ho al costat dels nostres aficionats”.

Les Ducks s’han tret l’espina clavada del curs passat quan va estar a un pas de classificar-se per a la final four de la NCAA. Aquest dijous, a la ciutat de Tampa (Florida), la Universitat of Oregon disputaran la semifinal davant el guanyador de l’enfrontament entre Baylor (Texas) i Iwova (Washington DC). L’altra semifinal la disputaran Uconn contra el guanyador de Notre Damme (Indiana) i Stamford (Califòrnia). La gran final de la NCAA femenina es disputarà diumenge 7 d’abril a les 12 de la mitjanit (hora catalana).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram