
L’acte de celebració a la Casa de Convalescència de la UAB, a Barcelona [Foto: DIPLOCAT]
Per commemorar el 40è aniversari del programa de beques de DIPLOCAT, aquest dijous va tenir lloc a Barcelona un acte de celebració a la Casa de Convalescència de la UAB. El professor Nick Cull, catedràtic de Diplomàcia Pública a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC) i membre del Consell Assessor de DIPLOCAT, va posar en relleu la importància de la diplomàcia pública i el paper que hi poden jugar els exalumnes.
318 estudiants catalans s’han beneficiat d’aquestes beques
El secretari general del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, Bernat Costas, va refermar el compromís del Govern per continuar donant suport a aquests ajuts, que complementen altres actuacions com les Beques Canigó Francesc Vendrell o el recentment aprovat cos d’acció exterior i Unió Europea de la Generalitat.
En l’acte van intervenir-hi Joaquim Llimona, Blanca Salas i Màriam Luft, becats per DIPLOCAT. Tots tres van coincidir que la beca va determinar les seves carreres professionals.
Els àmbits d’estudi del programa de beques DIPLOCAT són molt diversos i inclouen la seguretat, política i gestió cultural, estudis econòmics europeus, dret europeu, dret internacional públic, desenvolupament internacional, estudis interdisciplinaris europeus, arbitratge internacional, i afers transatlàntics, entre d’altres.
Es posa en marxa la Xarxa Alumni DIPLOCAT

En l’acte van intervenir-hi tres becats per DIPLOCAT que van explicar el seu testimoni [Foto: DIPLOCAT]
Per poder formar-ne part cal haver estat becari, haver participat en una de les cinc edicions del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) o haver fet una estada en pràctiques al consorci. A data d’avui, la xarxa compta amb un total de 153 persones inscrites. Es tracta de professionals amb trajectòries diverses però un perfil i objectiu comú, que és la projecció internacional de Catalunya.
Adeu Diplocat, hola Catalunya Internacional