[Foto: La Bressola]

El Govern reforçarà l’Associació d’Amics de La Bressola amb una subvenció de 650.000 euros. Aquesta partida pressupostària ajudarà a finançar les despeses del personal docent de les escoles de La Bressola durant el 2024 i reforçarà la tasca d’oferir ensenyament en català i de qualitat a la Catalunya del Nord.

La Bressola proposa un model d’ensenyament singular immersiu a la Catalunya del Nord, i és que aposta pel català i encoratja les famílies a seguir la seva aposta. Aquest curs ha superat els 1.100 alumnes repartits en els centres de Perpinyà, Nyls, Prada, el Soler, Sant Esteve, Pesillà i Canet de Rosselló. Quant a les novetats d’aquest curs, hi ha l’estrena dels nous locals de la Bressola del Soler o l’obertura d’un segon pati a la de Pesillà. Guillem Nivet n’és el president des del mes de setembre.

Pel que fa als seus orígens, l’historiador i polític Francesc Ferrer i Gironès i l’escriptor Enric Larreula i Vidal van crear-la amb l’objectiu de garantir la pervivència de les escoles Bressola de la Catalunya del Nord. L’associació es va constituir legalment l’any 1986.

Guillem Nivet: “La Bressola és una fàbrica de crear nous catalanoparlants a la Catalunya Nord”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram