Nayra Parra i la consellera Meritxell Serret, a la seu del departament d’Acció Exterior [Foto: Govern]

Naya Parra ha estat nomenada representant de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (CCCD) a Colòmbia després de ser escollida a través d’un concurs públic. El Govern recupera, així, aquesta figura, una posició amb què l’Agència ja havia comptat entre 2007 i 2017.

Amb la presència de Parra a Colòmbia, el govern català es garantirà una relació estreta amb els socis amb qui treballa la cooperació catalana a Colòmbia, així com intensificar la política de cooperació del Govern en matèria de feminisme, pau i drets humans al país andí.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, acompanyada de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i del director de l’Agència, Vicenç Margalef, s’han reunit aquest matí amb Parra a la seu del departament d’Acció Exterior.

A la reunió, Serret ha traslladat a Parra que “l’aposta per aquesta figura de representant a Colòmbia no és conjuntural, sinó que és ferma i forma part de grans consensos de la cooperació catalana”. Entre reptes i les oportunitats polítiques, econòmiques i socials del país, la consellera ha refermat el compromís de l’executiu català amb el procés de pau a Colòmbia. “La figura del representant reflecteix la implicació a llarg termini que té la cooperació catalana amb aquest país”, ha dit Serret.

Qui és Naya Parra?

La nova representant de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (CCCD) a Colòmbia, en una reunió [Foto: Govern]

Parra és politòloga amb gairebé vint anys d’experiència en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, els drets humans i la construcció de pau tant a Catalunya com a Colòmbia. S’ha especialitzat en la cerca de persones desaparegudes, l’accés a la justícia de les víctimes del conflicte armat, l’accés als drets de la població colombiana migrada i refugiada, i ha donat suport a defensors i defensores de drets humans i col·lectius ètnics indígenes i afrocolombians amenaçats.

Concretament, les funcions que exercirà com a representant de l’Agència a Colòmbia seran les d’identificar, seguir i tancar els projectes que es realitzen sobre terreny; impulsar les relacions institucionals entre l’Agència i altres agents de la cooperació al desenvolupament establerts al país; així com estrènyer els llaços amb les institucions públiques del país, la societat civil, organismes multilaterals, entre d’altres.

És politòloga amb gairebé vint anys d’experiència en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, els drets humans i la construcció de pau tant a Catalunya com a Colòmbia

En aquest sentit, la representant treballarà amb estreta col·laboració amb la Delegació del Govern als Estats Andins, encapçalada per Antoni Vicens i, alhora, impulsarà, coordinarà i acompanyarà les visites de delegacions catalanes al país que siguin estratègiques per a l’Agència.

Naya Parra s’uneix a l’equip de representants de l’Agència sobre el terreny, integrats també pels representants al Marroc i Moçambic, països prioritaris de la cooperació catalana al desenvolupament. Colòmbia continua sent un país prioritari de la cooperació catalana.

Antoni Vicens: “Colòmbia és una potència en tota l’àrea andina, un país prioritari per Catalunya”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram