L’alcalde Jaume Collboni [Foto: Ajuntament de Barcelona]

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació, ha obert una línia de subvenció per un total de 500.000 euros per finançar projectes d’ajut humanitari al Sudan i els països veïns de Sudan del Sud, Txad, Etiòpia, República Centreafricana i Uganda i a la Franja de Gaza.

La situació en totes aquestes zones és extremadament crítica i requereix acció immediata i coordinada de la comunitat internacional. Per aquest motiu, Barcelona ha fet aquesta crida de resposta humanitària a les entitats ja acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències per part del consistori. El projectes presentats es troben ara en fase de valoració i es tindrà en compte, entre altres factors, l’experiència prèvia i implantació de l’entitat en el país i en la zona d’intervenció.

Davant la flagrant situació de vulneració de drets humans tant a Gaza com al Sudan, l’Ajuntament s’implica en les pitjors crisis humanitàries actuals i torna a activar aquest instrument específic d’aplicació a les subvencions extraordinàries d’acció humanitària i emergències.

A les dues regions els combats intensos, les restriccions i el finançament escàs impedeixen que els treballadors humanitaris proporcionin aliments, aigua, llavors, assistència sanitària i altres ajudes per salvar vides o pal·liar la fam massiva a l’escala necessària.

Barcelona consolida les relacions econòmiques i institucionals amb Shenzhen i Shanghai
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram