El pa amb tomàquet és el principal reclam de les sessions [Foto: Prodeca]

La gastronomia catalana, amb el pa amb tomàquet com a ambaixador, entra a les escoles de cuina dels Estats Units de la mà del projecte Catalan Food, la iniciativa de Prodeca i la Generalitat de Catalunya per posicionar els aliments i les empreses catalanes i projectar-les comercialment en mercats estratègics, com l’estatunidenc. Les sessions són a càrrec de la xef catalana Alba Sunyer, establerta des de 15 anys als Estats Units.

La setmana passada, Sunyer va oferir la sessió “Taste of Catalonia” a la universitat Florida International University Chaplin School of Hospitality & Tourism Management, a Miami. Hi van participar una cinquantena de professionals gastronòmics d’Estats Units, així com als mateixos estudiants del centre, futurs prescriptors de la gastronomia catalana.

La xef catalana Alba Sunyer, establerta des de 15 anys als Estats Units, ofereix màster class [Foto: Prodeca]

A més, Sunyer va oferir la xerrada “The landscape in a pot”, prenent de referència la frase de Josep Pla per definir la cuina catalana (“La cuina és el paisatge a la cassola”), una visió general del nostre patrimoni gastronòmic, seguit d’un taller interactiu en què ha explorat l’art del pa amb tomàquet i en què els participants han tingut l’oportunitat de conèixer la tècnica i els seus diferents aplicatius, així com les innovacions per crear les seves pròpies versions del plat més genuí de la gastronomia catalana.

El febrer passat, la Schoolcraft College de Livonia (Michigan) va acollir la primera sessió de la Catalan Food Academy. Les pròximes sessions del Catalan Food Academy als Estats Units se celebraran a les universitats de Fox Valley Technical College, a Appleton (Wisconsin), i de Bunker Hill Community College, a Boston (Massachussets).

Alba Sunyer: “Amb la globalització, la cuina tradicional catalana s’està perdent”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram