El conseller Ordeig, acompanyat per la secretària d’Alimentació, Rosa Cubel i la delegada del Govern a França, Eva Doya, a la fira [Foto: Govern]

Durant tota aquesa setmana el sector agroalimentari català mostra la seva projecció comercial internacional a la SIAL Paris 2024, una de les fires alimentàries més rellevants del sector i que converteix la capital francesa en l’epicentre europeu del món agroalimentari. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern, Òscar Ordeig ha visitat la representació catalana de la Fira acompanyat per la secretària d’Alimentació, Rosa Cubel i la delegada del Govern a França, Eva Doya Le Besnerais.

“El sector de l’alimentació i begudes de Catalunya és un del més dinàmics de l’economia catalana i la internacionalització n’és un factor clau per al creixement. Amb una facturació anual d’uns 50.000 milions d’euros, el sector alimentari català ocupa un lloc destacat a Europa com a referent en qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària”, ha subratllat Ordeig.

Enguany, prop de 50 empreses catalanes hi formen part, 28 de les quals sota la marca agroalimentària de “Catalunya on el menjar és cultura”. En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, la Promotora dels aliments catalans, organitza la participació agrupada de les empreses catalanes i comptarà amb dos estands propis, un al pavelló del sector Fine Food o multiproducte i l’altre en el de Carn.

“El sector agroalimentari és el primer sector de l’economia catalana amb un volum de negoci de 48.231 milions d’euros, que representa el 20% del PIB de Catalunya”, ha destacat Ordeig

L’stand de Catalunya a la SIAL 2024 a París [Foto: Govern]

“La Unió Europea ofereix un mercat estable i ampli per a les empreses catalanes, amb economies sòlides i consolidades. Les vendes de productes agroalimentaris a països de la UE han augmentat per sobre el 66% en els darrers 10 anys i el sector factura 6 de cada 10 euros de les seves exportacions d’aliments i begudes a la Unió Europea”, ha conclòs el titular d’Agricultura.

El principals aliments catalans exportats a la UE són els productes de carn i embotits, per un valor de més de 3.200 milions d’euros al 2023, que representen el 33% del total exportat, dels quals 2.080 milions d’euros corresponen a carn de porcí i 380M€ a embotits i elaborats. El sectors representats per Catalunya a SIAL (el de Fine Food i carni) són els dos sectors catalans més exportadors a Europa i al món, i en conjunt representen el 64% de l’exportat a la Unió Europea, i si sumem el sector de l’oli el percentatge augmenta a 67%.

Aquest certamen, de periodicitat biennal i que enguany celebra el seu 60è aniversari, és la fira especialitzada més important del calendari anual per a aliments i begudes realitzades a la Unió Europea, que reunirà professionals d’arreu del món al voltant de la industria alimentaria. En aquesta edició, compta amb 7.500 expositors que representen més de 205 països. En total, es presentaran més de 400.000 productes i s’espera la visita de fins a 285.000 professionals acreditats.

Eva Doya: “Tenim l’encàrrec de conservar i dinamitzar la relació estratègica entre Catalunya i França”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram