Font: Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà dijous, 27 de febrer, a Lisboa, la nova seu de la Delegació del Govern a Portugal. El cap de l’Executiu estarà acompanyat del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i del delegat del Govern a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis. També hi assistirà la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell.

L’acte tindrà lloc a les 13.00 hores (hora local). La inauguració de la nova seu consolida el pla de reactivació i obertura de delegacions a l’exterior. El Govern va tornar a posar en marxa la de Lisboa el mes d’abril de l’any passat, després que el govern espanyol la tanqués l’octubre de 2017 a partir de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La seu de Portugal es va incloure en la segona fase del restabliment de les delegacions afectades per l’aplicació del 155, juntament amb els Països Bàltics, l’Europa Central i els Balcans. Prèviament, el juny del 2018, el Govern ja havia reobert les delegacions del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, França, Itàlia, Suïssa i els Estats Units, tancades també amb el 155.

A la tarda, a les 18 hores (hora local), Torra inaugurarà l’exposició The Catalan Language: 10 million european voices, a la Biblioteca Camões de Lisboa. La mostra, promoguda per la Plataforma per la Llengua, reivindica l’oficialitat del català a la Unió Europea. A l’acte també assistiran el conseller Bosch i el delegat del Govern a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis.

L’exposició, que es podrà visitar a Lisboa fins al 6 de març, es va presentar per primera vegada al Parlament Europeu entre el 4 i el 8 de març del 2019. Des d’aleshores, ja ha estat exposada a Londres i a la Universitat de Cambridge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram