El pròxim dijous, 27 de febrer (18 hores), la Biblioteca Camões de Lisboa acollirà l’exposició que reclama l’oficialitat del català a la Unió Europea: ‘The Catalan Language: 10 million european voices’. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, i el delegat del Govern a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis, seran presents a la inauguració.

El català no és una llengua minoritària: és la 13a llengua més parlada d’Europa, amb més de 10 milions de parlants i que es parla en quatre estats d’Europa. L’exposició exhibeix dades sobre la vitalitat de la llengua en els àmbits cultural, educatiu, social, laboral, tecnològic, esportiu i administratiu, a més de la situació de minorització que pateix per part de les institucions espanyoles, franceses, italianes i europees.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha recordat en reiterades ocasions que “el català és una llengua minoritzada que en el seu propi territori és marginada, perseguida o sense ple reconeixement legal per imposició d’una llengua forana”. Per això, conclou que “no hi ha en tot el món democràtic cap llengua de la dimensió del català amb una desprotecció legal tan gran”. La mostra es podrà veure fins el 6 de març.