El protagonista de la història és Raúl, un jove immigrant mexicà que es troba als Estats Units durant la pandèmia ajudant al seu oncle expatriat quan rep una trucada de la seva àvia des de Mèxic demanant-li que torni a casa. El jove es troba en una cruïlla, sentint nostàlgia pel país al qual de moment no pot tornar, i la responsabilitat d’ajudar al restaurant familiar en problemes econòmic i al seu oncle malalt de coronavirus.
L’equip del curtmetratge està format majoritàriament per professional estrangers residents a Los Angeles (Estats Units). La majoria, de la Xina -com el director, Dante Jiayu Liu-, un dels països més afectats pel que fa a les restriccions de viatjar als Estats Units. O el cas de l’actor Eduardo Olmos -qui també és guionista- que simbolitza “la capacitat de lluita per sobreviure la pandèmia amb recursos limitats”, explica Vilanova a Exterior.cat.
La jove productora barcelonina afegeix que el curtmetratge representa “el que nosaltres mateixos estem vivint: una situació única i dramàtica, sense saber quan podrem tornar. Jo mateixa em trobo amb una situació semblant, sola a Los Angeles, lluny de la família i vaig haver de patir la pèrdua de la meva àvia per la Covid-19”. Així i tot, Vilanova admet que “tinc l’esperança que aviat puguem tornar a una normalitat i que aquesta pandèmia ens haurà fet més forts”.
El curtmetratge es va enregistrar a San Gabriel (Califòrnia). Vilanova va accedir a l’equip de treball fruit d’una proposta del director de fotografia, Jiahao Zhang. “Va ser aquest estiu mentre participava del rodatge de First, We Eat, un curtmetratge documental sobre un restaurant xinès a Monterrey Park (Califòrnia)”, recorda la jove barcelonina.