Font: Generalitat de Catalunya

La Universidad Nacional Autónoma de Mèxic i la Beijing Foreign Studies University, de la Xina han obert la convocatòria de selecció de professionat d’estudis catalans per al curs acadèmic 2019-2020, a través de l’Institut Ramon Llull, Les sol·licituds de la convocatòria, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es poden presentar del 5 al 20 de febrer, ambdós dies inclosos, a través d’un formulari en línia.

Els aspirants a les dues places ofertades se’ls demana la promoció dels estudis de llengua i cultura catalanes en el marc de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, a més de contribuir a la formació i l’adquisició d’experiència dels professors i participar en la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes des de l’àmbit universitari. Segons estableixen les bases de la convocatòria, la incorporació està prevista per a aquest estiu. Actualment, més de 150 centres a tot el món imparteixen docència de català.

L‘Institut Ramon Llull promou l’ensenyament de la llengua, la literatura i la cultura catalanes a les universitats i altres centres d’estudis superiors. D’acord amb aquest objectiu, l’Institut organitza anualment convocatòries de selecció de professorat d’estudis catalans a les universitats amb les quals col·labora per cobrir les vacants i garantir d’aquesta manera la continuïtat de la docència. L’IRL ha organitzat aquestes proves des de l’any 2003.