Foto: Generalitat

La setmana que ve l’agenda del conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch té un viatge assenyalat: Londres. En la visita, prevista del 30 de gener a l’1 de febrer, Bosch inaugurarà la Catalan House -la seu del Govern de la Generalitat a la ciutat londinenca- (17 Fleet Street, Londres). L’acte comptarà amb la participació de diferents entitats i associacions catalanes del Regne Unit. El conseller anirà acompanyat pel delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén i el seu equip de treball. Serà la primera visita del nou conseller després de ser nomenat en substitució d’Ernest Maragall. La inauguració de la Catalan House tindrà lloc el dijous 31 de gener a les 16.30 hores (hora local).

El conseller Bosch i l’exconsellera d’Ensenyament i professora d’Economia de la Universitat de Saint Andrews, Clara Ponsatí, participaran en una taula rodona de la London School of Economics de Londres el dijous 31 de gener, a les 18.30 hores (hora local). Sota el títol What Now? The Political and Judicial future of the Catalan Independentist Movement (¿I ara què? El futur polític i judicial del moviment independentista català) també  hi haurà la presència d’Aamer Anwar, l’advocat de Ponsatí. L’acte, que es requereix una invitació per a assitir-hi, estarà moderat per l’historiador Paul Preston. L’acte està organitzat pel European Institute i el Catalan Observatory.

MINIMITZAR L’IMPACTE DEL BREXIT

La visita de Bosch al Regne Unit coincideix amb l’anunci fet pel departament d’Acció Exterior de coordinar la informació sobre el Brexit que proporcionarà el Govern a la ciutadania. En aquest sentit, des del Govern s’estan preparant materials comunicatius per fer arribar als catalans que són al Regne Unit i als britànics que viuen a Catalunya amb l’objectiu de “minimitzar l’impacte del Brexit i que tothom estigui informat i pugui continuar treballant amb tota normalitat en l’àmbit de la Unió Europea i, concretament, a Catalunya”, ha explicat el conseller.

“La nostra obligació és que totes les empreses que treballen entre el Regne Unit i la resta de la Unió Europea, en el nostre cas Catalunya, puguin continuar o fins i tot maximitzar les seves inversions”, ha subratllat en relació a les empreses. En aquest sentit, el conseller tindrà l’oportunitat d’intercanviar les visions sobre el Brexit amb persones de relleu de la societat i les institucions britàniques.