Font: Delegació Govern França

El delegat del Govern de França, Daniel Camós, ha participat en un viatge a la regió de Nova Aquitània amb la intenció d’establir contactes amb els sectors econòmics, institucionals i polítics per enfortir el paper de Catalunya, que a partir de 2020 i durant dos anys, presidirà la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP).

La CTP està formada per Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi; les regions franceses de Nova Aquitània i Occitània i el Principat d’Andorra. La prioritat és contribuir al desenvolupament dels Pirineus, tenint en compte els seus desafiaments i recolzant-se en les seves fortaleses.

Fa més de tres dècades que la CTP busca afavorir els intercanvis entre els territoris i els actors del massís pirinenc, trobar solucions conjuntes als problemes comuns i posar en marxa accions transfrontereres. Camós ha visitat Bordeus acompanyat de Christophe Arnoul, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a París.

“Des del Govern català estem establint contactes amb diferents regions i membres de la CTP per poder intentar consensuar al màxim les polítiques que es duran a terme els anys 2020 i 2021 quan Catalunya n’assumirà la presidència”, assegura Camós a Exterior.cat. El delegat ha afegit que la intenció del Govern català es “reforçar encara més la integració econòmica i social d’aquests territoris transfronterers”.

La comitiva catalana s’ha reunit amb el president amb la regió de Nova Aquitània, Alain Rousset i el delegat regional de cooperació transfronterera, Mathieu Bergé, a més, de representants de la Cambra de Comerç i d’Indústria i Agència de Desenvolupament i d’Innovació de la Nova Aquitània.

Durant el viatge, Camós ha participat en una xerrada on ha presentat, per primer cop a França, el Pla Europa que va aprovar fa tres setmanes el Govern català. És un document que parteix d’una visió indiscutiblement europeista, oberta al món, i alhora propera als ciutadans i defineix Europa com l’espai natural de veïnatge, geogràfic i cultural, de Catalunya.