Catalunya tornarà a comptar, per cinquè any consecutiu, amb un estand institucional en la 33èna Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara (Mèxic), organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a través de la seva marca internacional Catalan Arts Books.

Amb aquest estand, on hi seran presents 33 editorials catalanes, l’ICEC vol donar un major impuls a l’activitat professional de les empreses i els diferents agents del món del llibre de Catalunya, tot oferint una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans. La presència dels professionals catalans en les diferents edicions de la cita mexicana és habitual i nombrosa.

La FIL, que tindrà lloc entre el 30 de novembre i 8 de desembre de 2019, és la trobada més rellevant de Llatinoamèrica, la reunió del món editorial en espanyol més gran del món. Un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes.

En l’anterior edició, la Fira va comptar amb 819.000 visitants i una representació internacional de 47 països amb prop de 2.280 editorials, 19.740 professionals del llibre, 328 agents i 150 empreses que van participar al “Salon de Derechos”.

La participació de l’ICEC a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional.