Font: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch ja és a Islàndia –com va avançar Exterior.cat– on s’ha reunit amb  representants de la majoria de partits del Parlament islandès. Ho ha fet acompanyat de la delegada de la Generalitat als Països Nòrdics, Francesca Guardiola. L’estada de Bosch a Reykjavík s’allargarà fins demà on participarà en una taula rodona sobre Catalunya al Culture House.

Bosch segueix fent ruta a l’exterior exposant als seus col·legues i a la premsa internacional la situació que viu Catalunya amb el conflicte polític amb l’Estat espanyol. En la trobada a Reykjavík hi han assistit representants de Independence Party, el Left-Green Movement, la Social Democratic Alliance, el Pirate Party i el Reform Party.

Els diputats islandesos han exposat la solidaritat amb la causa catalana, i han qüestionat l’ús de la violència per part de la policia espanyola el passat 1 d’octubre. Per la seva banda, el conseller Bosch ha agraït l’interès dels diputats islandesos pel que està passant a Catalunya, i els ha emplaçat a seguir interessant-se per la qüestió i a fer una defensa activa dels drets humans i les llibertats polítiques i civils.

Aquest dissabte Bosch participarà en una taula rodona titulada ‘Què passa a Catalunya?’ juntament amb  Elisenda Casanas Adam, professora de Dret Públic i Drets Humans i membre del Centre de Dret Constitucional d’Edimburg.

Islàndia va ser el primer país que ha traslladat públicament a Espanya la seva preocupació pel judici al procés, davant el temor que es vulnerin drets fonamentals. El 20 de febrer passat, el parlament islandès va aprovar una proposta de resolució presentada pel Pirate Party que condemna “la resposta del govern d’Espanya al referéndum d’independència de Catalunya, incloses les detencions de polítics catalans” i el judici al procés.