Els Bobcats i els Power Wild Cats són els dos equips gironins que representaran l’estat espanyol a la competició internacional de robòtica World Robot Friendship Invitational Tournamet (WROFIT) que es farà a Dinamarca de l’1 al 4 d’agost. Els equips catalans viatgen aquest dimecres amb la intenció de gaudir una experiència inoblidable.

La Cèlia, en Darío i en Blai tenen entre 10 i 11 anys i són els integrants dels Bobcats, que participen en la categoria Elementary. L’equip dels Power Wild Cats el formen l’Abril, la Mariona i en Nico, que tenen entre 12 i 14 anys i competeixen a la categoria Junior. Els dos equips hauran de muntar el robot de cap i de nou abans de començar a fer les proves i aconseguir, després, que executi les ordres programades.

El repte per als més petits és aconseguir traslladar famílies d’un lloc a un altre en un tauler que emula una ciutat intel·ligent. Els més grans han d’aconseguir canviar bombetes foses –fetes amb lego- per d’altres que funcionin. El temps és clau per guanyar punts per això els seus entrenadors els preparen perquè puguin muntar el robot en tal sols deu minuts.

Els dos grups treballen a contrarellotge a les instal·lacions d’Innova’t Educació per ultimar els detalls i aconseguir que els robots superin els reptes del WRO FIT. És una competició que se centra sobretot en la programació i els joves no teledirigeixen els robots amb cap comandament.

A banda de la competició pròpiament dita, el torneig també vol fomentar l’intercanvi, el treball en grup i el coneixement entre els joves de diferents països. Per això, hi ha programades múltiples activitats com ara un Escape Room on participaran els grups que es desplacen fins a Dinamarca. “El que es busca és que els equips interactuïn i comparteixin informació”, subratlla Domènech.