El ballarí argentí Maximiliano Guerra, un dels referents clàssics del món, és el convidat aquest divendres 12 d’abril d’una nova sessió dels Divendres amb pa amb tomàquet, que organitza el Casal de Catalunya de Buenos Aires. Guerra té una llarga trajectòria internacional en el món del ballet. És el primer ballarí de l’English National Ballet, de la Deutsche Oper de Berlín i convidat permanent de l’Scala de Milà. Fa un mes, Guerra va visitar el casal acompanyat pel president del casal, Josep Antoni Meléndez Paredes.

Format a l’Instituto del Teatro Colón, Guerra va deixar de banda el seu somni infantil de jugar a l’elit del futbol argentí, a les files del Club Atlético River Plate, i l’any 1981 es va incorporar al ballet. Després de cursar els estudis a l’Instituto Superior de Arte, va iniciar la trajectòria internacional on va ser premiat amb la medalla de plata del Concurs Internacional de Nova York (1987) i la medalla d’or a Varna, Bulgària (1988).

En la darrera sessió dels ‘Divendres amb pa amb tomàquet’, la convidada va ser Montserrat Roser i Puig, professora titular del departament d’estudis hispànics a la Canterbury-Kent University (Regne Unit). Durant la sessió, Roser va exposar la seva experiència com a docent en relació a l’ensenyament en català a l’exterior.