Foto: Galeria Ulupuh

El fotògraf Anthony Magzan (Zenica, 1979) ha estrenat, aquest dimarts, l’exposició ‘Barcelona: Light & Shade‘ (Barcelona: Llum i ombra), a la galeria Ulupuh (Tkalčićeva 14) a Zagreb (Croàcia). La mostra és una continuació del cicle de fotografies en blanc i negre titulat Light & Shade (Llum i ombra), que va començar amb una sèrie de fotografies a Sydney, presentada, també a la galeria Ulupuh, el 2012. En la inauguració hi ha assistit el delegat del Govern als Balcans, Eric Hauk.

Durant els últims set anys, Anthony Magzan ha treballat intensament per crear una col·lecció de fotografies úniques de diverses ciutats del món. Barcelona n’ha estat un de les escollides per un dels fotògrafs croats de referència. En les imatges, l’autor capta de forma espontània la planificació urbana, els llocs d’interès i desfavorits o els detalls perifèrics de Barcelona. Ho fa a través dels jocs de llum i la seva absència que provoquen una bellesa fotogràfica.

Patricia Počanić explica, en la carta de presentació de la mostra, que “Barcelona està desproveïda d’un paisatge colorista distintiu i obre noves possibilitats per a la interpretació de la totalitat de les estructures urbanes”.  La sèrie ‘Barcelona: Light & Shade‘ (Barcelona: Llum i ombra) va ser guardonada amb una medalla de plata al Street Photo Awards.

Anthony Magzan treballa, des de 2006, amb la llista de Večernji, en la qual ha perfilat fotografiar retrats i temes de cultura i moda. Treballa amb nombrosos dissenyadors croates i és autor de molts retrats artístics de reconeguts pintors, escultors, actors, fotògrafs, cantants, polítics i altres figures públiques. Ha rebut diverses distincions al llarg de la seva carrera.

L’exposició, que és gratuïta, estarà oberta fins al 4 de març , de dilluns a divendres, de 10 a 20 hores, els dissabtes de 10 a 13 hores. El diumenge i festius, la galeria quedarà tancada al públic. L’exposició s’ha realitzat amb el suport del Ministeri de Cultura de la República de Croàcia i la Ciutat de Zagreb.