Marc Gasol s’ha proclamat campió de l’NBA, aquesta matinada, amb els Toronto Raptors després que el seu equip ha superat els Golden State Warriors (110-114). El santboianenc, que ha anotat 3 punts, ha recollit 9 rebots i ha servit 4 assistències en 26 minuts sobre el parquet, ha contribuït que un equip canadenc es proclami, per primer cop, campió de la millor competició de bàsquet del món.

Aquesta victòria fa que sigui, també, la primera vegada que Marc Gasol guanyi l’anell de´campió de l’NBA i, de retruc, que dos catalans -Pau i Marc Gasol- siguin els primers a aconseguir que dos germans siguin campions de l’NBA. Fa gairebé 10 anys, Pau va obtenir el seu primer anell amb la samarreta de Los Ángeles Lakers, qui en guanyaria un altre, també, amb la franquícia de Los Ángeles.

Després de petonejar-se amb el títol, Gasol ha assegurat que “aquest títol significa el món, ho és tot. Encara estic flotant”. El santboianenc, que ha tingut paraules d’agraïment per als seus excompanys de Memphis, ha recordat que “tan aviat com es va fer el traspàs a Toronto vaig veure la possibilitat d’arribar molt lluny. Sergio Scariolo -l’assistent del tècnic Nick Nurse- m’ha ajudat moltíssim a entendre el sistema de joc”.

Gasol va arribar als Estats Units fa onze anys després de triomfar a l’ACB amb el Bàsquet Girona. Després de convertir-se en la referència dels Memphis Grizzlies, el santboianenc va ser traspassat el febrer passat a Toronto. Un cop acabin les celebracions al Canadà, el pivot català tornarà a entrenar-se per preparar el Mundial amb la selecció espanyola.