La diputada adjunta de Presidència i de Relacions Internacionals, Pilar Díaz, va presentar l’Informe GOLD V durant el World Urban Forum a Abu Dhabi. L’informe posa èmfasi en els principals reptes presentats per les agendes globals i com han de ser assumides pels governs locals i regionals.

Díaz ha recordat que en els últims anys, la comunitat internacional ha reconegut el creixement i el rol determinant que estan tenint les ciutats en la transició cap a nous models de desenvolupament sostenible. A més ha destacat la necessitat de construir un sistema de governança multinivell efectiu.

L’Informe Gold s’ha consolidat com una font indispensable d’informació i anàlisi sobre l’avaluació i l’estat dels governs locals i regionals a nivell mundial i, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona des del 2007.

La Diputació de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Bareclona ha comptat amb un estat a l’espai del Congrés on ha difós la tasca relacionada amb els ODS duta a terme per la corporació.