La figuerenca Angelica Liddell ha estrenat el muntatge ‘Una costilla sobre la mesa: padre’ al teatre La Colline de París. Es tracta d’un homenatge a la mort del seu pare i també és la segona part d’un espectacle que va presentar el passat novembre al Teatre Municipal de Girona, dins de la programació del Festival Temporada Alta.

En aquella ocasió, a Girona es va poder veure l’homenatge que va fer la dramaturga a la seva mare, que va morir el 2018. Tres mesos després, defallia el seu pare i a qui li ha dedicat aquest muntatge. En aquesta ocasió, Liddell presenta un viatge cap al misteri i reflexiona sobre què és l’ànima. Angelica Liddell presentarà ‘Padre’ a Madrid a principis del mes de maig.

La mort dels pares ha marcat les últimes creacions de la dramaturga figuerenca Angelica Liddell. Primer ho va fer a partir del muntatge ‘Una costilla sobre la mesa: madre’. En ell, l’artista El niño de Elche musicava un espectacle en què la dansa contemporània marcava el dolor i els sentiments de la pèrdua de la mare d’Angelica Liddell.

Tres mesos després de la mort de la seva mare, el seu pare també va defallir. Per això, la figuerenca ha optat per crear una segona part basant-se en la figura del seu pare, però que aprofita per explorar noves dimensions. Si bé en el muntatge basat en la mort de la mare Liddell volia representar el dolor de la pèrdua, en aquesta ocasió vol aprofundir en la reflexió i els sentiments que un té després de la mort.

‘Una costilla sobre la mesa: padre’ encarrila un camí místic, per plantejar a l’espectador què és l’ànima i com es pot separar allò real, d’allò espiritual. Liddell també juga amb la imatge de Déu i el seu paper en la mort, de l’angoixa que genera la pèrdua d’una persona propera i també de la necessitat de sentir-se estimat per algú.

L’espectacle es podrà veure fins el 7 de febrer. Posteriorment realitzarà una gira per diversos teatres europeus. A l’estat espanyol, de l’1 al 3 de maig Angelica Liddell farà parada al Teatro del Canal de Madrid per presentar ‘Padre’.