Font: Exterior.cat

L’associació Catalans a Roma i Ràdio Catalunya Itàlia han programat per al dimarts 24 de setembre el debat La Catalogna in Europa oggi, amb la presentació del llibre La nazione catalana: storia, lingua, politica, costituzione nella prospettiva plurinazionalle. L’acte comptarà amb la presència del delegat del Govern català a Roma, Luca Bellizi.

En l’acte hi participaran Gennaro Ferraiuolo, professor titular de Dret Constitucional a la Universitat Federico II de Nàpols; i Patrizio Rigobon, professor agregat de Literatura Catalana a la Universitat Cà Foscari de Venècia. L’acte, moderat per Rosella Selmini, hi participaran Michela Murgia i Pietro Cataldi.

Els ponents plantejaran qüestions per comprendre la complexitat des d’una mirada estrangera sobre el procés independentista català. Ferraiuolo exposa la mirada italiana sobre el procés català i l’evolució del model regional italià. A partir de l’anàlisi de la trajectòria política de la Lliga Nord, també serà possible avaluar la forma en què l’Estat italià s’enfronta al conflicte territorial.

D’altra banda, el professor Rigobon oferirà una reflexió sobre com ha reaccionat la premsa diària italiana als fets catalans de setembre i octubre 2017.