Font: Josep Pedrals

El dimecres 6 de març (18.30 hores), el poeta barceloní Josep Pedrals recitarà al Byre Theatre de Saint Andrews, a Escòcia, dins la programació del festival internacional de poesia StAnza 2019. El tast de poesia serà el tret de sortida del festival amb la presència, a més de Pedrals, de Carly Brown, John Burnside, Megan D, Marco Fazzini o Fiona Moore.

Josep Pedrals, un dels autors que formaran part de l’expedició catalana a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, a finals d’abril, es dedica a la poesia des de diversos àmbits: escriu assajos sobre poètica i vida, recita de forma professional, dona cursos, posa música als versos i versos a les músiques, amplia la teatralitat del vers, inclou versos en les dramaturgies d’altres i divulga la poesia als mitjans de comunicació.

Ha publicat, entre d’altres, El romanço d’Anna Tirant (Labreu, 2012), Exploradors, al poema! (Estrella Polar, 2014) i Els límits del Quim Porta (Labreu, 2018), amb qui ha rebut distincions molt preuades en la cultura catalana: Osaka International Slam (2009), el premi Lletra d’or (2013) al millor llibre català de l’any, el premi a millor artista de l’any 2014 per la revista Time Out i acaba de guanyar el premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana 2018 pel seu darrer llibre.

L’endemà, 7 de març (14.15 hores), als jardins de l’Ajuntament de Saint Andrews, Pedrals participarà als Border Crossings compartint escenari amb l’escocès Richie McCaffery. Els dos poetes hauran d’explorar la història i les formes de la llengua i la cultura particulars. McCaffery, doctorat com a becari al Carnegie Trust Caledonian, és autor de dos poemaris, Cairn (2014) i Passport (2018), i editor de dues obres que examinen la poesia d’Ian Abbot i John Ure.