El director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ – Catalunya Trade & Investment, Joan Martí; el sènior clúster manager d’ACCIÓ, Albert Pezzi; la consultora en transformació industrial i professora del MIT, Elisabeth Reynolds; i el professor Christian Ketels, de la Harvard Business School [Foto: ACCIÓ]

Una cinquantena de professionals han assistit a l’acte “L’emergència de les polítiques territorials. El cas català de la política dels clústers” a la Universitat de Harvard (Boston, Estats Units), organitzada per ACCIÓ – Catalunya Comerç i Inversions. Després de la trobada a Barcelona dels alumnes de la Harvard Business School per analitzar els encerts de la política catalana en matèria de clústers, ha estat el torn per visitar la universitat nord-americana i exposar-hi una trenta de casos.

Aquesta jornada ha estat seguida per experts de l’àmbit dels clústers i la competitivitat econòmica procedents de l’Índia, els Estats Units, Dinamarca i Taiwan, així com directius catalans que treballen a l’àrea de Boston. El professor Christian Ketels, de la Harvard Business School, ha destacat que Catalunya “té un enfocament únic i exitós en la política a causa de la longevitat d’aquesta, l’aposta pel canvi estratègic de les empreses i pel paper d’ACCIÓ com a líder en l’ecosistema de clústers”.

L’estudi publicat per aquest centre fa poques setmanes ha analitzat l’evolució de la política de clústers a Catalunya, impulsada des del 1992 per ACCIÓ i s’erigeix en una de les poques iniciatives que s’ha mantingut en un període de temps tan llarg. L’èxit, doncs, radica en mantenir actiu el programa que reflecteix el valor que aporta a Catalunya i a la seva economia. En aquest sentit, les empreses adscrites als clústers tenen millors indicadors de facturació, creació de llocs de treball, innovació o internacionalització que d’altres que no en formen part.

A l’acte també han pres part el director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ – Catalunya Trade & Investment, Joan Martí; el sènior clúster manager d’ACCIÓ, Albert Pezzi; i la consultora en transformació industrial i professora del MIT, Elisabeth Reynolds. Martí ha destacat el caràcter pioner a Catalunya per tal de contribuir a un nou capitalisme conscient a través de la metodologia clúster i formant les empreses per tal de generar valor compartit de forma sostenible.

La Universitat de Harvard analitzarà la política catalana de clústers
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram