Acte de presentació de la Barcelona Wine Week [Foto: BWW]

Barcelona Wine Week, que tindrà lloc del 6 al 8 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, es consolida com la cita sectorial de referència per al comprador nacional i internacional de vi espanyol de qualitat amb una edició amb xifres rècord: 828 cellers expositors, 70 segells de prestigi representats i la presència de grans firmes com Protos, Matarromera, Rioja Vega, Pago de los Capellanes, Juvé & Camps, Recaredo i Freixenet.

A més, comptarà també amb centenars de mitjans i petits cellers agrupats en més de 70 Denominacions d’Origen (D.Os), com Cava, Ribera del Duero, Rueda, Priorat, Bierzo, Madrid, València, Jumilla, Costers del Segre, Navarra o Valdeorras.

El president del saló i de la DO Cava, Javier Pagés destaca que “BWW serà la primera gran cita firal de l’any per al sector i arriba amb el propòsit de donar visibilitat a la gran riquesa de sòls del país, analitzar els reptes de futur de la industria vitivinícola i oferir-li oportunitats de negoci tant en el mercat nacional com en l’internacional”.

BWW reunirà milers de professionals i decisors de compra de grups de gran distribució, importadors de reconegut prestigi, centres majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues gurmet. Comptarà amb prop de 1.800 compradors de mercats rellevants per a l’exportació com els Estats Units, el Canadà, Alemanya, Països Baixos, el Regne Unit, Bèlgica, la Xina, el Brasil, o el Japó.

Un viatge per la singularitat de sòls de l’estat

BWW 2023 proposa un viatge immersiu pels múltiples sòls i vins de qualitat del país. Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sòls”, el visitant podrà participar en més de mig centenar de tastos i ponències a càrrec de prop de 90 experts, sommeliers, elaboradors.

Destaquen sessions com la que reunirà a Masters of Wine (màxima distinció al coneixement sobre vins) que també son elaboradors, com Norrel Robertson, que des de 2003 produeix els seus vins a Calataiud; Fernando Mora, amb vinyes en diferents punts d’Aragó; i Andreas Kubach, director de Península Vinicultors, amb cellers a La Rioja Alabesa, entre altres punts. També protagonitzaran un tast conjunt sommeliers multipremiats i reconvertits en elaboradors com Bruno Murciano, Guillermo Cruz, Sergi Figueres i Xavi Nolla.

Una quinzena de fundadors de cellers de renom que conreen en sòls singulars protagonitzarà sessions com ‘Els savis del terroir’, que reunirà tres visionaris com René Barbier (Priorat), César Saldaña, (Jerez) i Felipe Blanco (Canàries). Álvaro Palacios i el seu nebot Ricardo P. Palacios mostraran la riquesa de dues zones vitivinícoles que han contribuït a revolucionar: el Priorat i el Bierzo. I la cata ‘Sòls tan singulars com indomables’ la protagonitzaran tres viticultores: Esmeralda García, que treballa amb els sòls arenosos de Santiuste (Segòvia); Sara Pérez, enamorada dels terroirs del Priorat i el Montsant; i Cristina Yagüe, que elabora a Rias Baixas, Ribeira Sacra i Valdeorras.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram