Foto: El conseller Bernat Solé ha felicitat Exterior.cat pel seu segon aniversari [Exterior.cat]

Coincidint amb el segon aniversari d’Exterior.cat, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat en un article d’opinió que “el portal Exterior.cat esdevé un dels pilars de la tasca d’explicar què fa Catalunya al món, i enriqueix la presència catalana arreu amb una feina divulgativa d’excel·lència”.

En l’article, Solé subratlla que “la projecció catalana, nodrida per múltiples actors de la societat civil i amb el lideratge del Departament compta amb una actuació cada vegada més coordinada, transversal i integrada, tres eixos que ens fan guanyar efectivitat i eficiència a l’hora d’explicar-nos i d’aprendre del món”. I afegeix que “només teixint complicitats aconseguirem ser millors. Catalunya juga un paper actiu en les institucions europees i en els organismes internacionals”.

La globalització de Catalunya, segons el titular d’Acció Exterior, té diferents actors: les empreses i entitats catalanes amb activitat a l’exterior, les delegacions del Govern i els 340.000 catalans i catalanes que viuen a l’estranger. I destaca que “el Departament hi té fil directe, en l’ajuda a difondre la cultura i la realitat catalanes i a donar resposta a totes les consultes, tràmits i terminis sobre el procediment del vot exterior”, diu Solé.

Amb un horitzó a mitjà termini, Solé avança que el Govern treballa en l’aplicació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a casa nostra i en l’òrbita mundial. “És l’hora de refermar el nostre enfocament i el nostre compromís amb un ordre mundial més responsable, amb més llibertats i prosperitat. Un planeta de pau i d’esperança, amb una Catalunya millor que contribueixi a construir el món que desitgem”, rebla.