Font: Ander Mirambell

Ander Mirambell (Barcelona, 1983) s’ha assegurat la presència a la propera edició de la Copa del Món, la temporada 2019-2020 en la que serà la dotzena participació consecutiva a l’elit. El manresà ha passat de puntetes la doble cita de la Copa del Món de Calgary (Canadà) de skeleton amb una modesta actuació acabant en 23a i 25a posició.

Durant tota la temporada, Mirambell arrossega molèsties a l’esquena que l’han impedit mostrar el seu potencial. Sobretot en l’arrencada del trineu, que com es va demostrar en la segona prova a Calgary, Mirambell va fer el pitjor temps: 54”53; pel que fa al vencedor, el letó Martins Dukurs, en la seva primera baixada va aconseguir un registre de 53”02.

El manresà ha assegurat que “perdre una dècima a dalt significa perdre tres dècimes a baix. Sigui com sigui estic satisfet amb el balanç de la temporada prèvia al Mundial. Hem arribat gairebé als 400 punts i hem assegurat estar al màxim nivell internacional competint només en cinc proves”.

El circuit de skeleton es desplaça a Whistler (British Columbia), una altra província del Canadà que servirà per cloure la temporada. Mirambell admet que espera recuperar-se el més aviat possible “amb tractament de fisioteràpia per poder minimitzar les molèsties a l’esquena i ser competitiu”. A Calgary, els esportistes van haver de suportar un fred intens amb una temperatura de 17 graus sota zero.