L’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya han llançat conjuntament una campanya de sensibilització i captació de fons per contribuir a mitigar els efectes de l’epidèmia de la Covid-19 sobre les poblacions més vulnerables dels països on treballen.

En aquests territoris, la pobresa, l’accés insuficient a l’aigua potable, sistemes de salut afeblits o situacions de conflicte armat fan que l’accés als equipaments sanitaris i a l’atenció mèdica esdevingui més complicat. La inversió en prevenció és, per tant, la primera prioritat.

La campanya se centra a tres països: Colòmbia, Líban i la República Democràtica del Congo. A Colòmbia, es col·labora amb la Corporación Alterpaz en la fabricació de mascaretes a sis Espacios Territoriales de Capacitación y Reincorporación (ETCR) dels departaments d’Antioquia, Tolima i Caquetá.

Al Líban, es porta a terme una acció coordinada amb el Secours Populaire Libanais per proporcionar ajuda alimentària a la regió d’Akkar i al barri d’El Dahie-Bourj El Barrajne de la capital, Beirut. A la República Democràtica del Congo, es treballa amb Etoile du Sud en accions de formació i sensibilització sobre la malaltia a la capital, Kinshasa, i a la regió de Kivu Nord.