Font: Federació Catalana de Futbol Sala

La selecció catalana de futbol sala ha començat el Mundial de Misiones, a l’Argentina, amb una victòria en la seva estrena davant França (3-1) aquesta matinada. Els gols d’Àlex Trilla, Gabri Fargas i Josemi Lamora han tombat els francesos que sempre han anat a remolc en el marcador. Amb aquest triomf, el combinat català fa el primer pas per assolir el primer objectiu: el bitllet per a quarts de final.

L’encert en les jugades d’estratègia han permès Catalunya derrotar el candidat a discutir la primera plaça del grup D al combinat de Jordi Reixach. Àlex Trilla, de cap, després d’una jugada de pissarra, ha avançat la selecció catalana al minut dos. Els francesos només han tardat tres minuts a igualar el marcador, gràcies a una centrada des de la banda esquerra que Dragoneti ha rematat a plaer al segon pal.

A la represa, el panorama ha canviat radicalment. Catalunya ha assumit el control del rival i del partit, tot fent gala d’una qualitat tècnica superior. Una altra vegada a partir d’una acció d’estratègia i de cap, al minut 24, Gabriel Fargas ha avançat el combinat català i, poc després, al 33, ha arribat la sentència. Josemi Lamora ha fet un doble retall abans de batre el porter francès d’un fort xut.

El segon partit de la selecció catalana (aquesta matinada, 3 h) era previst contra el Canadà però, finalment, el rival serà els Estats Units. La federació canadenca va anunciar que no participaria en el mundial només 48 hores abans que aquest arranqués oficialment. Tot i això, l’organització va aconseguir que la pogués substituir a temps el següent combinat a qui, per mèrits esportius, li corresponia ser a Misiones. Malgrat la nul·la preparació específica per a la competició, els nord-americans ahir es van estrenar amb triomf (2-1 contra el Nepal).