El Casal Català de Costa Rica s’ha vist obligat a suspendre el tradicional Aplec anual de la Verge de Montserrat per la pandèmia global de la Covid-19. L’aplec, que té lloc a la ciutat de San José cada mes de maig, és una de les festes més assenyalades d’aquest casal a Sud-amèrica. Els feligresos catalans celebren una trobada festiva en honor a la Verge de Montserrat al Club Campestre Español a la Ribera de Belén.

La direcció del Casal Català de Costa Rica ha confirmat l’ajornament de l’aplec en una piulada a les xarxes socials: “l’activitat amb major participació social, l’Aplec de la Verge de la Montserrat, no podrà celebrar-se enguany tenint en compte que la distància social que s’aplica arran del coronavirus ho fa impossible”.

L’Aplec compta amb una misa dedicada a la Verge de Montserrat. Tot seguit, els assistents participen en un dinar de germanor que consisteix amb una paella popular amb cervesa importada des de Catalunya. Un cop finalitzat el dinar, els assistents gaudeixen d’una doble actuació musical. Clou amb una rifa que els beneficis aniran destinats a l’Hogar Montserrat, que fomenta l’educació infantil i primària a una setantena d’infants.

El Casal Català de Costa Rica compta amb prop de 150 associats i San José és una de les ciutats de Llatinoamèrica amb descendència catalana. L’Aplec de la Verge de Montserrat s’ha hagut d’ajornar per primera vegada després de més de 70 anys celebrant-se de forma ininterrompuda.