Foto: L’Esbart Ciutat Comtal actuarà en l’acte institucional d’enguany [Ajuntament de Barcelona]

Aquest any, i malgrat la situació d’emergència sanitària general, també se celebrarà l’acte institucional del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), tot i que no podrà dur-se a terme de manera presencial. La commemoració posa en valor la vitalitat del sector de la cultura popular i que serveix d’homenatge a totes les entitats, persones associades i participants que la fan possible.

L’acte del DASC2020, que tindrà lloc el 4 de juny (19 hores), es podrà seguir de manera virtual a través del canal de Youtube del departament de Cultura. Hi intervindran el Ball d’homenatge de l’Esbart Ciutat Comtal i la Banda de “La Cala” de l’Ametlla de Mar. L’acte servirà per a commemorar els 50 anys de l’aniversari de la mort de Josep Carner i dels 125 anys del naixement de Palmira Jaquetti.

A més, el folklorista Amadeu Carbó pronunciarà una conferència sobre les conseqüències del confinament en el món de l’associacionisme cultural. Hi haurà les intervencions de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco.

En la cloenda, tindrà lloc l’entrega de diplomes a les entitats que celebren aniversaris. La festa es complementarà a les xarxes socials amb les etiquetes #DASC2020 i #DASCaCasa. La iniciativa la promou el Departament de Cultural, a través de la seva Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.