El Govern de Catalunya ha signat un conveni amb Electronics Watch (EW), una entitat internacional sense ànim de lucre que vetlla per assegurar la compra ètica responsable de productes electrònics. L’adhesió a EW s’ha liderat des dels departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; i Polítiques Digitals i Administració Pública.

Amb aquesta adhesió, la Generalitat referma el seu compromís per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació, i, com a important compradora de productes electrònics, es compromet a impulsar una compra pública socialment responsable en aquest àmbit i a augmentar la transparència en les cadenes de subministrament dels productes adquirits.

Catalunya aposta aposta així exercir un lideratge visible i per situar-se entre els països capdavanters en l’aplicació de la contractació ètica responsable, i ho fa amb una sèrie d’objectius assumits en l’acord amb EW, entre els que destaca el de millorar les compres socialment responsables de productes electrònics.

Electronics Watch posa en contacte compradors del sector públic i organitzacions de la societat civil de les regions productores d’electrònica amb persones expertes en drets humans i cadenes de subministrament globals.