L’atleta de Lleida, Bernat Erta, de 18 anys, ha aconseguit, a Glasgow, una medalla de plata als Campionats d’Europa en la final del 4×400 amb la selecció estatal. Erta, juntament amb els seus companys d’equip, Óscar Husillos, Manuel Guijarro i Lucas Búa, va aconseguir, a més, batre el rècord d’Espanya en aquesta modalitat amb un temps de 3:06.32.

Búa va donar pas a Erta en el tercer relleu i va protagonitzar una intensa cursa amb l’atleta belga Kevin Borlee, qui va estar a punt de superar-lo. El lleidatà, que inicialment era suplent a l’equip estatal, va participar en la final substituint el també lleidatà Aleix Porras, amb molèsties musculars.

L’altra representant catalana als Europeus de Glasgow va ser Esther Guerrero. La banyolina, que va enfonsar-se en els últims metres de la prova de 800 metres, es va haver de conformar amb el sisè lloc i últim amb un temps de 2:04.47. Guerrero havia aconseguit el millor registre en les semifinals.