Font: Macsa ID

L’empresa Macsa ID, amb seu a Manresa, produirà i comercialitzarà els seus equips làser per a codificació i marcatge al sud-est asiàtic. És fruit de l’acord amb la companyia índia Forbes, que suma dos anys comercialitzant amb èxit els equips de Macsa ID a multinacionals com Unilever o Colgate. Aquest cop, però, permetrà a Forbes, mitjançant Macsa ID, ser l’única companyia del país amb capacitat per produir equips làser d’aquest elevat nivell tecnològic.

No és el primer mercat internacional que comercialitza Macsa ID. Compta amb seus pròpies a la Xina, Regne Unit, Malàisia i Portugal. L’expansió a l’Índia esdevé una oportunitat estratègica des del punt de vista internacional tenint en compte que, amb 1.350 milions d’habitants, l’Índia és la tercera economia d’Àsia i amb una previsió de convertir-se el 2023 en la tercera economia a nivell mundial.

Fruit de l’acord, les dues companyies passen a produir i comercialitzar equips làser per marcar i codificar productes per a indústries productives com alimentació, begudes, cosmètica, farmacèutica, Fast-Moving Consumer Goods (FMCG), automòbil, electrònica o tèxtil a tot el mercat SAARC (Índia , Afganistan, Bangla Desh, Bhutan, Maldives, Nepal, Pakistan, Sri Lanka).

Forbes & Company Limited, fundada el 1767, forma part del conglomerat indi Shaporji Pallonji, un dels grups industrials més grans de l’Índia. El 2018 va facturar més de 16.000 milions de dòlars.