Foto: Un grup de participants en l’estrena de la mostra ‘Les Dones Catalanes’ a Guayaquil [cedida]

Coincidint amb la Diada Nacional, el Casal Català de Guayaquil (Equador) i  el Casal dels Països Catalans de La Plata (Argentina) van inaugurar l’exposició ‘Les Dones Catalanes’, amb la participació de socis i col·laboradors de l’entitat. La mostra es va poder visualitzar a la seu de l’entitat de Guayaquil.

“L’exposició vol ser un homenatge a 16 dones dels Països Catalans que van marcar la història, algunes amb molta rellevància i d’altres, que van anar quedant en l’oblit. En aquesta exposició, els rendim el reconeixement que es mereixen”, explica a Exterior.cat, Neus Tuset, presidenta del Casal Català de Guayaquil.

Les dones rellevants de l’exposició són Neus Català, Margarita Xirgu, Josefina Torrents, Pepa Colomer, Rosa Sensat, Narcisa Freixas, Maria Luz Morales, Aurembiaix d’Urgell, Caterina Albers, Isabel de Villena, Maria Pi i Sunyer, Júlia Coromines, Juliana Morell, Caritat del Rio, Lluïsa Casagemas,

L’estrena de la mostra va tenir lloc a la seu del Casal Català de Guayaquil seguint els protocols de seguretat tenint en compte la pandèmia sanitària.

TINDRÀ CONTINUÏTAT

L’exposició ‘Les Dones Catalanes’ no acabarà a Guayaquil, sinó que tindrà continuïtat. La presidenta del Casal dels Països Catalans de La Plata, Esther Bernet assegura que “aquesta mostra està pensada amb diverses edicions ja que no volem deixar fora cap dona. És clar que cada dia hi ha més dones a tots els llocs de la vida social i pública, però no sempre ha estat així”.

“Diuen que la història l’escriuen els que manen o guanyen les guerres. El mateix ha passat durant molts i molts anys en el cas del univers femení. Aquesta mostra és un reconeixement a totes les aportacions de les dones i posar de rellevància el llegat que ens han deixat tant en la vessant social com cultural”, ha afegit la presidenta.

Amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el Casal dels Països Catalans de La Plata també va presentar la mostra virtual ‘Els presidents de la Generalitat’, de l’artista argentina Moni Carrica.