Font: ACN

El proper 3 d’agost Joan Benesiu (Beneixama, 1971) presentarà la novel·la Serem Atlàntida a la sala Pau Casals del Casal de Catalunya de Buenos Aires (Argentina). Guanyadors dels premis Llibreter (2015) i Crexells (2016) per Gegants de gel va convertint-se en el primer autor que rep aquests dos guardons per una mateixa obra. També va guanyar el premi Ciutat de Xàtiva 2007 amb Intercanvi (Bromera).

Serem Atlàntida (Edicions del Periscopi) gira al voltant de conceptes com la identitat, el simulacre i la nostàlgia. La història transita a través d’uns personatges que es troben en un aeroport i que neix entre ells, ha explicat l’autor, una triple fascinació: Mirko Bevilacqua, un dels personatges centrals de la novel·la, queda fascinat per la Clara, i el narrador queda fascinat intel·lectualment per Mirko Bevilacqua. Són personatges que passegen per Europa sense saber exactament què busquen i es troben en diferents llocs, un dels més importants és Trieste com a part de l’imperi austro-hongarès.

Benesiu és professor de filosofia a un institut de secundària del sud del País Valencià, on dirigeix des de fa nou anys un cineclub. La combinació de la seva prosa, suggeridora i enigmàtica, amb una veu molt personal deixa entreveure una narrativa d’alta volada que ens ofereix una literatura ambiciosa alhora que plaent.