Font: Casal Català de Luxemburg

Una de les tradicions gastronòmiques de Catalunya durant els primers mesos de l’any és la calçotada. Aquest 2020 més d’una vintena de casals i associacions catalanes a l’exterior mobilitzen la seva gent per gaudir dels calçots.

La Casa Catalana de Saragossa va ser l’entitat més matinera i van celebrar la calçotada el 7 de febrer passat. Aquest mes, serà el torn pel Casal Català de Sevilla, el 22 de febrer; el Cercle Català de Madrid prevista pel 29 de febrer a Villaviciosa de Odón i també a Londres.

La resta d’associacions que tenen previst fer una calçotada seran al mes de març. El 7 de març tindrà lloc a París i a Ludwigsburg (Alemanya); el 8 de març a Brussel·les (Bèlgica), el 14 de març a Vitòria i Lisboa, i l’endemà, 15 de març a Tòquio i Roma.

El 21 de març hi haurà calçotades a Munic, Stuttgart i San Francisco. El 22 de març a Nova York i a Luxemburg, amb l’actuació d’Alidé Sans. Finalment, el 28 de març seran a Tolosa i Colònia, i el 29 de març, a Nantes. El 17 de maig tindrà lloc a Singapur.

Algunes de les calçotades reben l’acompanyament de Ferrer, qui enguany repeteix la campanya ‘Calçotades pel món’. L’empresa del Bages complementa el servei d’un dels seus productes estrella, la salsa per als calçots a les comunitats catalanes de l’exterior que ho sol·licitin.