Foto: Institut Ramon Llull

Del 7 a l’11 de setembre, Linz (Àustria) acull la creació digital catalana vol reivindicar-se internacionalment a Ars Electronica 2022, el festival més rellevant de cultura digital del món. Així, 6 projectes catalans prendran part d’un aparador que planteja reptes globals sobre l’art i la tecnologia, i que suma més de quatre dècades de trajectòria.

En l’edició de 2022, la creació digital catalana compta amb la participació de l’artista Antoni Muntadas, qui presentarà l’obra inèdita Tasmanian Tiger; Espècies I, II i III de Mónica Rikić, ‘Somien els cossos amb òrgans electromagnètics?’, d‘Esther Rodríguez-Barbero; ‘Ecosistema químic’, de Yolanda Uriz Elizalde, FORMS – Screen Ensemble de Santiago Vilanova – Playmodes, i ‘Tools for a Warming Planet’ de Sara Dean, Beth Ferguson i Marina Monsonís.

Aquestes obres són fruit de diverses iniciatives com les convocatòries públiques de l’Ars Electronica Garden Barcelona de 2020 i 2021, els programes de beques del simposi internacional ISEA2022 Barcelona i NewArtFoundation, així com els projectes de recerca interdisciplinaris desenvolupats per Hac Te.

La instal·lació de Joana Moll, Espècies inanimades, que exposa els vincles entre l’explosió del tecnocapitalisme, l’acceleració del canvi climàtic i el declivi dels ecosistemes essencials, rebrà una menció honorífica en els STARTS Prize 22 que es donaran en el marc del Festival

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram