L’Ajuntament de Granollers va entregar a principis de mes un ajut econòmic a 10 alumnes de cicles formatius de la ciutat per complementar les seves beques Erasmus amb l’objectiu que els joves puguin fer les pràctiques professionals a l’estranger.

En concret, cada estudiant va rebre 300 euros per part del consistori, una xifra que se suma a l’aportació del programa Erasmus. Segons fonts municipals, aquest complement es dona per facilitar aquestes estades en pràctiques a l’estranger perquè les beques Erasmus per a alumnes de cicles de grau superior estan poc dotades econòmicament.

D’aquesta manera, els 10 alumnes que van rebre l’ajut podran fer les pràctiques professionals a Alemanya, França, Eslovènia, Itàlia, Polònia i Macedònia. D’altra banda, tots els alumnes de Granollers que compten amb una beca Erasmus han rebut una formació en idiomes per marxar millor preparats en competències lingüístiques al seu país de destí.

CREIXEN UN 9% ELS VALLESANS QUE VIUEN A L’ESTRANGER

La població del Vallès Oriental que resideix a l’estranger ha pujat un 9% respecte de l’any anterior. La comarca és una de les que ha registrat un augment més destacat en aquest àmbit en comparació amb el conjunt de Catalunya.

Segons l’ACN, els catalans i catalanes que resideixen a l’estranger sumen 316.599 persones, una dada que determina un augment del 5% respecte de l’any passat. Aquesta xifra segueix augmentant, però ha desaccelerat el seu creixement des del 2016, quan registrava increments anuals per sobre del 9%, tal com apunta l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Tot i això, els creixements més elevats en aquest àmbit s’observen enguany al Solsonès (11%), la Garrotxa (11%), el Pla de l’Estany (9%) i el Vallès Oriental (9%). Si analitzem les dades de tot Catalunya, podem extreure les destinacions més freqüents que trien les persones que decideixen marxar de casa i traslladar-se a viure a un altre país.

En aquest sentit, el continent europeu és el més escollit amb un 48% dels casos, seguit per l’americà amb un 46%. A la cua d’aquesta llista hi ha l’Àfrica, que segueix sent l’opció minoritària però que ha registrat un increment del 16% de presència de catalans i catalanes respecte de l’any anterior.

 

Font: Línia Vallès Oriental

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram